Warning: Undefined variable $author_out in /customers/2/d/f/thuisverpleging.info/httpd.www/wp-content/plugins/removehide-author-date-category-like-entry-meta/remove-author-date-and-category-metadata.php on line 147

Kledij

Indien u tijdelijk of permanent problemen heeft bij het aan -en uitkleden kunnen wij langskomen om u te helpen.
Dit kan allerhande oorzaken hebben. Een recente operatie aan de arm of schouder, artrose, spierziekten, etc.
Meestal gebeurt dit in combinatie met hygiënische zorgen.  Ook hier zal men aan de hand van een score bepalen waar u recht op heeft.
Deze score is opgesteld door het RIZIV en is dus gereglementeerd.

De score dient zo waarheidsgetrouw ingevuld te worden. De mate hulp die u nodig heeft om u te verplaatsen, te eten of voor uw persoonlijke hygiëne in te staan bepaalt het recht op zorg.
Vanuit de dienst geneeskundige controle en evaluatie worden regelmatig controles uitgevoerd.  Het heeft dus geen zin om de score te overdrijven aangezien dit leidt tot herscoring of bij fraude tot sancties.

Toiletgang – incontinentiezorg

Het “hulp nodig hebben bij de toiletgang” ligt voor velen moeilijk.  Het is voor een stuk afstand nemen van een basis aan zelfstandigheid.  Toch behoort het tot een standaard verpleegkundige zorg.  Wij aanzien dit absuluut niet als een taboe of génante situatie. Wij helpen u bij het zich verplaatsen naar het toilet. Wij kunnen u adviseren i.v.m. uw eetgewoonten of hulpmiddelen.
In geval van incontinentie gaan wij u praktische tips of hulpmiddelen aanbieden.
Via onze leverancier van medisch materiaal kunt u voordelig incontinentiemateriaal aankopen. Wij brengen u in contact.
Er zijn enorm veel verschillende soorten op de markt.  Vanuit onze dagdagelijkse praktijk kunnen wij u adviseren.

Hulp bij het zich wassen

Wij komen langs op uw persoonlijke vraag. Met de nodige zorg, discretie en respect helpen we bij uw persoonlijke hygiëne. Dit omvat het in/uit bed helpen, wassen, verversen van kledij en/of incontinentiemateriaal. Eenvoudige verzorging van nagels en haren.
Dit in uw eigen omgeving en volgens uw eigen gebruiken en gewoonten.  Gebeurt dit in de keuken, in de douche of bad. Voor ons geen probleem. Wij passen ons aan.
Deze zorgen worden vergoed via het derde-betalerssysteem of eventueel een bijkomende verzekering ingeval van bijvoorbeeld een arbeidsongeval.
Er is geen voorschrift nodig van een arts.  Wij stellen een formulier op dewelke wij overmaken aan uw adviserende geneesheer.  Aan de hand van dit formulier zal bepaald worden hoeveel hulp u kunt krijgen. Dit gaat van één maal per week hulp bij de intieme hygiëne tot dagelijkse hulp bij de volledige hygiënische zorg.

Close
error: Content is protected !!
<== klik hier voor meer info