Warning: Undefined variable $author_out in /customers/2/d/f/thuisverpleging.info/httpd.www/wp-content/plugins/removehide-author-date-category-like-entry-meta/remove-author-date-and-category-metadata.php on line 147

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting.
Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen.
In de herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen.
Voor een volgende heropflakkering zich aandient, willen we alle volwassenen in Vlaanderen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een booster om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

Aanbevolen voor de meest kwetsbare mensen

Een vaccinatie aan het begin van de herfst is sterk aanbevolen voor al wie extra kwetsbaar is om door een COVID-19-besmetting zwaar ziek te worden.

In de najaarscampagne zullen deze personen dan ook als eerste uitgenodigd worden:

  • Alle personen vanaf 65 jaar. Ook mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben, wordt aanbevolen in de herfst een vaccinatie te krijgen (met minimaal drie maanden tussentijd)
  • Mensen met een verzwakte immuniteit

Alle andere volwassen Vlamingen zullen we uitnodigen volgens leeftijd in september en oktober. Ook bij hen zijn er groepen voor wie een herfstbooster sterk aanbevolen is:

  • Huisgenoten van de kwetsbare groepen.
  • Zwangere vrouwen – het COVID-vaccin kan veilig toegediend  worden op elk moment in de zwangerschap
  • Voor personen tussen 50 en 64 jaar raadt de Hoge Gezondheidsraad de herfstbooster ook aan als zij kampen met obesitas, roken of veel alcohol consumeren.
  • Voor andere personen kan een booster ook aanbevolen zijn als zij met een gezondheidsprobleem kampen dat hen meer kwetsbaar maakt voor een ernstiger ziekteverloop. Bijvoorbeeld chronische hart- en vaatziekten of longziekte, diabetes (zie oplijsting van de Hoge Gezondheidsraad)

Deze personen worden uitgenodigd volgens leeftijd. Aangezien iedereen in september en oktober de kans krijgt om gevaccineerd te worden, zullen ook zij snel aan de beurt komen.

 

Citaat: Zorg en Gezondheid, Herfstvaccinatie – blijf je beschermen tegen COVID-19 | Laat je vaccineren
afbeelding ter illustratie

Close
error: Content is protected !!
<== klik hier voor meer info