Warning: Undefined variable $author_out in /customers/2/d/f/thuisverpleging.info/httpd.www/wp-content/plugins/removehide-author-date-category-like-entry-meta/remove-author-date-and-category-metadata.php on line 147

StomazorgOnze taak bestaat erin de toestand van het stoma op te volgen. Het verversen aanleren aan de patiënt, om zo de zelfstandigheid te behouden.  In geval van problemen contacteren wij de arts of gaan we op zoek naar oplossingen zoals andere opvangmaterialen.

Een stoma is een onnatuurlijke opening die een lichaamsholte met de buitenwereld verbindt.
Afhankelijk van het type spreekt men van een colostoma (dikke darm), urostoma (urinewegen), ileostoma (dunne darm), tracheastoma (luchtpijp), enz.  De eerste twee komen weliswaar het meeste voor in de thuissituatie.
Om een goede zorg te bekomen zijn er een aantal belangrijke zaken:
– de aard en reden van de stoma.
– Waren er reeds problemen mee.
– Is er zelfzorg mogelijk & hoe gaat de patiënt zelf met de stoma om.
– Welke producten zijn er op de markt.

Close
error: Content is protected !!
<== klik hier voor meer info