Warning: Undefined variable $author_out in /customers/2/d/f/thuisverpleging.info/httpd.www/wp-content/plugins/removehide-author-date-category-like-entry-meta/remove-author-date-and-category-metadata.php on line 147

Parenenterale voedingVoeding toegediend via een sonde in de neus of rechtstreeks naar de maag heet enterale voeding. Voeding toegediend via de aderen heet dan parenterale voeding.
Een patiënt kan na een operatie of tengevolge van neurologische aandoening niet meer in staat zijn zelf te eten. Dan blijft (par) – enterale voeding de enige manier om een optimale voeding te bestendigen.
Het gaat om voorbereide zakken voeding die d.m.v. een pomp aan een vooraf bepaald debiet worden toegediend.  Afhankelijk van de voedingsnood van de patiënt bepaalt de arts of diëtist de hoeveelheid en snelheid van toedienen.
De taak van verpleegkundige bestaat erin de continuïteit van de voeding te voorzien en te anticiperen op problemen.

Close
error: Content is protected !!
<== klik hier voor meer info